Scopurile platformei

          Aceasta platforma incorporeaza o baza didactica exceptionala si are menirea de a transmite celor care vor sa invete, nu doar cunostinte stiintifice legate de procesul educational, ci o preocupare principala a sa este dezvoltarea individului, ca si membru al societatii informatizate din prezent.

 

             O alta trasatura a site-ului este trezirea constiintei la realitatile vietii si a educatiei actuale. Platforma www.cursuri-tic.com poate fi utilizata cu succes si in predarea disciplinei TIC la liceu. Prin utilizarea la clasa a aplicatiilor de tip tutorial, se sporeste interesul pentru studiu, se dezvolta abilitatile de lucru cu calculatorul si este facilitata intelegerea fenomenelor.

 

         Platforma are, deci ca tinta elevii de liceu sau persoanele cu dorinta de a se initia sau a-si perfectiona notiunile de Tehnologia Informatiei si Comunicarii si contribuie la atingerea obiectivelor prin imbunatatirea accesului la educatie si formare continua, moderna si de calitate.

 

             Cele mai importante directii de utilizare a calculatorului in domeniul instruirii sunt:
         
  •  Ca mijloc didactic, pentru asigurarea unui grad ridicat de eficienta a interactiunii educationale
         
  •  Ca instrument managerial in educatie, prin realizarea unor sisteme informationale integrate pentru institutiile de invatamant
         
  •  Ca obiect de studiu in predare/invatare

 

           Ceea ce trezeste interesul in acest context este analizarea posibilitatilor de utilizare a calculatorului ca mijloc didactic. Calculatorul poate fi utilizat, in principal:
         
  •  Ca tutorial, atunci cand detine un rol activ in desfasurarea interactiunii educationale. Se poate spune ca, in acest caz, calculatorul participa din plin la conducerea procesului de instruire;
         
  •  Ca instrument pentru realizarea diferitelor activitati didactice (cu functie utilitara). In aceasta situatie se afla editoarele de texte, aplicatiile pentru implementarea prezentarilor multimedia si a foilor electronice de calcul.

 

prof Mircea Blidaru

 

Design realizat de VladWeb Design Brasov